fbpx

ITB Berlin стартира днес изцяло във виртуален формат

Днес официално стартира Световното водещо търговско изложение за пътувания ITB Berlin, което ще се проведе изцяло виртуално в онлайн пространството.

В момента светът наблюдава с трепет разгръщането на конфликта в Украйна. Заедно с цялата туристическа индустрия, ITB се бори за международно разбирателство, мир, уважение един към друг и осъжда войната и насилието. От стартирането си през 1966 г. мисията му е също така да бъде платформа за преговори за пътуване на основата на мир и международно разбирателство, където диалогът и конструктивният обмен на мнения са единственият ръководен принцип.

Наред с дигитализацията и устойчивостта, управлението на кризи и въздействието на геополитическите събития върху световния туризъм са ключовите теми на тазгодишната конвенция. Настоящата геополитическа криза има големи последици за международните пътувания и за цялата туристическа индустрия. На ITB Berlin отделните сесии, включително на кръглата маса на министрите, ще бъде разгледана подробно тази тема. Тук експерти и гости ще обсъждат какво могат да направят политиците, за да защитят по-добре туристическата индустрия срещу бъдещи кризи.

ITB Berlin Convention ще се проведе от днес (08.03) до 10 март 2022 г. в изцяло виртуален формат. Събитието ще бъде последвано на 17 март от Digital Business Day, удобна за потребителя мрежова платформа, където купувачи и доставчици могат да обменят мнения, да се запознават и да правят успешно бизнес.

Слоганът и ключовата тема на ITB Berlin Convention 2022 е „Отворени за цифрови, отговорни и устойчиви решения“ (Open for Digital, Responsible & Resilient Solutions). Провеждайки се в продължение на три дни, програмата на конгреса ще се предава на живо всеки ден от 10 до 18 часа. на страницата itb.com. Присъствието е напълно безплатно. За тези, които искат да гледат сесиите по-късно, те ще бъдат достъпни при поискване в YouTube канала на онлайн туристическото изложение. И през трите дни на виртуалната конвенция ще бъде наличен допълнителен стрийм, който компаниите могат да използват, за да представят своите продукти по време на 30-минутни слотове на виртуални пресконференции и фирмени презентации.

Днес участие като говорители и коментатори ще вземат множество лидери в света на туристическа индустрия: Клаудия Мюлер, правителствен координатор за морски бизнес и туризъм, д-р Маркус Хелер, управляващ директор на Dr. Fried & Partner, Стефан Баумерт, главен изпълнителен директор на TUI Deutschland, Даниела Шаде, главен търговски и дистрибуторски директор на Deutsche Hospitality, и Елизабет Кьостингер, федерален министър на земеделието, регионите и туризма на Република Австрия.

Пандемията изостри недостига на умения – особено в туристическата индустрия. На панелната дискусия, озаглавена „Тенденции в човешките ресурси през 2022 г.: Бъдеще на управлението на човешките ресурси в туризма“ със София Крекел, ръководител на Sales Hospitality Solutions Stepstone, Марио Максайнер, управляващ директор на Северна Европа RCIS, Грузия, Украйна и Балтийските държави IHG Hotels & Resorts, Leah Shelly, директор на Global Engagement в G Adventures, и Rida Munir, ръководител на Talent Acquisition в Personio, фокусът ще бъде върху стратегиите, необходими за справяне с недостига на умения и решаване на проблеми с набирането на персонал.

Пълната програма на събитието може да откриете тук.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.