fbpx

ITB Berlin стартира днес изцяло във виртуален формат

Днес официално стартира Световното водещо търговско изложение за пътувания ITB Berlin, което ще се проведе изцяло виртуално в онлайн пространството.

В момента светът наблюдава с трепет разгръщането на конфликта в Украйна. Заедно с цялата туристическа индустрия, ITB се бори за международно разбирателство, мир, уважение един към друг и осъжда войната и насилието. От стартирането си през 1966 г. мисията му е също така да бъде платформа за преговори за пътуване на основата на мир и международно разбирателство, където диалогът и конструктивният обмен на мнения са единственият ръководен принцип.

Наред с дигитализацията и устойчивостта, управлението на кризи и въздействието на геополитическите събития върху световния туризъм са ключовите теми на тазгодишната конвенция. Настоящата геополитическа криза има големи последици за международните пътувания и за цялата туристическа индустрия. На ITB Berlin отделните сесии, включително на кръглата маса на министрите, ще бъде разгледана подробно тази тема. Тук експерти и гости ще обсъждат какво могат да направят политиците, за да защитят по-добре туристическата индустрия срещу бъдещи кризи.

ITB Berlin Convention ще се проведе от днес (08.03) до 10 март 2022 г. в изцяло виртуален формат. Събитието ще бъде последвано на 17 март от Digital Business Day, удобна за потребителя мрежова платформа, където купувачи и доставчици могат да обменят мнения, да се запознават и да правят успешно бизнес.

Слоганът и ключовата тема на ITB Berlin Convention 2022 е „Отворени за цифрови, отговорни и устойчиви решения“ (Open for Digital, Responsible & Resilient Solutions). Провеждайки се в продължение на три дни, програмата на конгреса ще се предава на живо всеки ден от 10 до 18 часа. на страницата itb.com. Присъствието е напълно безплатно. За тези, които искат да гледат сесиите по-късно, те ще бъдат достъпни при поискване в YouTube канала на онлайн туристическото изложение. И през трите дни на виртуалната конвенция ще бъде наличен допълнителен стрийм, който компаниите могат да използват, за да представят своите продукти по време на 30-минутни слотове на виртуални пресконференции и фирмени презентации.

Днес участие като говорители и коментатори ще вземат множество лидери в света на туристическа индустрия: Клаудия Мюлер, правителствен координатор за морски бизнес и туризъм, д-р Маркус Хелер, управляващ директор на Dr. Fried & Partner, Стефан Баумерт, главен изпълнителен директор на TUI Deutschland, Даниела Шаде, главен търговски и дистрибуторски директор на Deutsche Hospitality, и Елизабет Кьостингер, федерален министър на земеделието, регионите и туризма на Република Австрия.

Пандемията изостри недостига на умения – особено в туристическата индустрия. На панелната дискусия, озаглавена „Тенденции в човешките ресурси през 2022 г.: Бъдеще на управлението на човешките ресурси в туризма“ със София Крекел, ръководител на Sales Hospitality Solutions Stepstone, Марио Максайнер, управляващ директор на Северна Европа RCIS, Грузия, Украйна и Балтийските държави IHG Hotels & Resorts, Leah Shelly, директор на Global Engagement в G Adventures, и Rida Munir, ръководител на Talent Acquisition в Personio, фокусът ще бъде върху стратегиите, необходими за справяне с недостига на умения и решаване на проблеми с набирането на персонал.

Пълната програма на събитието може да откриете тук.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]