fbpx

Интервю с Горян Върбанов от Quendoo – Революцията в процеса на резервиране

През месец февруари миналата година софтуерната платформата Quendoo стъпи на българския пазар. Разработена в помощ на собственици и ръководители на хотели и ваканционни имоти, тя предоставя комплексно облачно решение за максимално ефективно увеличаване на онлайн присъствието и приходите от продажби от настаняване. Платформата интегрира основни дигитални инструменти за оптимизиране на заетостта и продажбения микс, а именно букинг енджин, канален мениджър и уебсайт генератор, използвайки последните на пазара софтуерни инструменти.

140300383 141272331139556 7700066064717601046 n 1 Интервю с Горян Върбанов от Quendoo - Революцията в процеса на резервиране

Днес сме поканили един от основателите на компанията Горян Върбанов, който ще ни разкаже за постигнатите резултати на Quendoo година по-късно, тенденциите на резервиране и всички новости, които предстоят.

viber image 2023 01 31 08 20 23 752 Интервю с Горян Върбанов от Quendoo - Революцията в процеса на резервиране
Горян Върбанов е един от създателите на Quendoo и пряко отговаря за комуникацията с хотелите

-Здравейте, Горян! Quendoo все повече се налага като основна платформа за дигитализация на процеса на резервиране в хотелите в България. Какви са основните тенденции и как се развива компанията?

Наистина резултатите са добри. Нашите продукти и идеи бяха добре възприети и вече имаме над 200 хотела, които използват нашите технологии. В момента влизаме в най-активната период за инсталиране на нашите продукти и имаме много сериозно количество нови заявки. Сериозно работим и на международни пазари. Имаме доста нови клиенти и в Гърция, както и разговори с клиенти от Румъния и Великобритания.

-Знаем, че активно добавяте нови функционалности и продукти. Кои са продуктите, които се се възприемат най-добре от българските хотелиери и с какво ще ни изненадате в следващото тримесечие?

Безспорно най-търсения продукт е нашия букинг енджин. Мисля, че този продукт е възможно най-адаптирания букинг енджин за подхода при ценообразуване в българските хотели. Спокойно може да кажем, че няма ценова листа на български хотел, с която нашият букинг енджин да не може да работи.

Нараства желанието на доста хотелиери да работят и с канален мениджър. За тази тенденция основен фактор е ценовите нива, които ние предлагаме. Нашите цени за канален мениджър с над 20 канала започват от 120 евро на година, което е безпрецедентно предложение за нашия пазар и съответно дава възможност на доста малки хотели, където нуждата от тази услуга е най-голяма, да се възползват от нея.

Относно новите продукти, върху които работим, мога предварително да анонсирам, че планираме да пуснем нов инструмент, който сме нарекли рейт чекър. Официалното представяне на този продукт ще бъде на изложението Holiday§Spa, в което Quendoo ще вземе участие. Изложението ще се проведе между 15-17 Февруари в Експо Център София. Рейт Чекъра е всъщност уиджет, който се появява при зареждане на страницата на хотела и показва цените на хотела в сайта за дадения месец, цените в booking.com и другите онлайн тровел агенции, специални оферти. Идеята е да се демонстрира на посетителите на сайта, че най-изгодните условия за резервация се предлагат на сайта. Инструмента е хит сред дигиталните продукти в момента и по данни на някои хотели използващи подобни функционалности, повишението на директните резервации през сайта достига до 20%.

-Какви съвети може да дадете на хотелиерите преди началото на летния сезон, на какво да обърнат внимание за да осъществят повече директни резервации?

-Най-важното разбира се е да си подготвят базата и да установят правилната ценова политика за новия сезон. Ако хотелите не са си свършили домашното по тези два показателя, дигиталните инструменти едва ли ще имат очаквания ефект. Все пак от опита, който имаме с различни хотели използващи нашата платформа бих изброил няколко основни фактора, които са определящи за постигането на висок брой директни резервации.

  • поддържайте актуални цени и наличности на вашите сайтове. Ако клиентите не са сигурни, че когато направят резервация през сайта те наистина ще имат гарантирана стая за периода за който си резервират, ще предпочетат друг канал за резервация, като например booking.com или дори могат да предпочетат друго място за настаняване.
  • Предложете разплащане с кредитни карти през сайта.-Около 30% от клиентите не биха резервирали през канал, който не предлага он-лайн разплащане.
  • Предложете познат процес на резервиране през вашия сайт който е подобен на вече познатите канали, като booking.com и др. Клиентите са свикнали с определени стъпки при резервиране и ако вашата система за резервиране се отличава различно, не могат да се ориентират и предпочитат отново други канали за резервиран.

– Какви са очакванията ви за сезон 2023?

-Нямаме пряк поглед върху резервациите от туроператори и там не мога да дам ясно оценка. От това, което наблюдаваме обаче през нашата система, директните резервации на хотелите с които работим са поне с 30% повече от същия период на 2022 година. Това ме прави оптимист, че сезона ще е силен.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]