fbpx

Business Class #4 | BIODIT– биометрични системи за контрол на достъп и работно време в хотелиерския бизнес

Business Class е най-новата рубрика на 21Hoteliers Bulgaria в подкрепа на водещите фирми доставчици на продукти и услуги за хотелите, без които създаването на висококачествени хотелски продукти в България би било невъзможно. Участието в рубриката се случва чрез покана от наша страна и е напълно безплатно за всички участници. Рубриката включва статия-интервю с въпроси към фирмата участник, като статията се публикува на сайта и се споделя през социалните канали и имейл бюлетин. Въпросите от страна на 21Hoteliers са свързани с историята на компанията, гамата й от продуктови предложения, нейната специализация, партньорства и други.

В епизод номер 4 представяме фирма BIODIT – динамично развиваща се високотехнологична компания, специализирана в разработването и производството на модерни биометрични системи за контрол на достъпа, сигурност и обслужване на работното време. BIODIT оборудва редица престижни хотели в България и чужбина, а в днешната статия ще ни разкажат повече за компанията, основните продукти за хотелите и бъдещите планове на компанията.

Разкажете ни повече за фирма BIODIT?

BIODIT е високотехнологична компания, специализирана в разработването и производството на иновативни системи за сигурност, управление, контрол и идентификация за сектора на хотелиерството. Нашият бизнес обхваща изследвания, проектиране, разработка, производство и маркетинг на системи от следващо поколение, работещи с иновативна технология. Разработихме и патентовахме първата в света WBLS® (Wireless Biometric Locking System). Технологиите, които създаваме позволяват много бърза интеграция и различни решения, за да отговорят на специфичните нужди на хотелите.

Продуктите на BIODIT са високо оценени на различни международни форуми, което носи награди на компанията като „Най-добра продуктова иновативна технология“ (Hostelco), „Награда за качество на продукта“ (Forbes), „Най-добър продукт“ (Host Expo 2019). BIODIT е първият стартъп листнат на Българската фондова борса (4 март 2021 г.). Hostelco – Най-голямата международна платформа за хоспиталити индустрията. Forbes – Глобална медийна компания, фокусирана върху бизнеса, инвестициите, технологиите, предприемачеството, лидерството и начина на живот. Host Expo – Хотелски форум в България

main banner hotel solutions Business Class #4 | BIODIT– биометрични системи за контрол на достъп и работно време в хотелиерския бизнес
Част от хардуерните и софтуерни решения на BIODIT

Кои са основните продукти и решения, които предлагате на хотелите?

Основният фокус на нашия бизнес и решения, които разработваме, е хоспиталити секторът. Еволюцията в развитието на технологиите ни даде възможност да създадем BIODIT Hotel Management System (BHMS) – уникална, иновативна онлайн система, разработена изключително за хотелиерската индустрия на 21-ви век. Благодарение на висококачествените SMART устройства и многофункционален софтуер управлението на гости и персонал става по-бързо и ефективно, а автоматизацията и интеграциите оптимизират оперативните разходи и контрол.

Положително или отрицателно се отрази на BIODIT Covid пандемията – преосмислиха ли хотелите технологичното си развитие?

Създалата се ситуация даде възможност на професионалистите в бранша, да покажат за пореден път защо са толкова успешни. Covid беше само ракетата, която ускори надграждането на визията им за предоставяне на най-високо качество на туристическа услуга. В резултат на това ускорение, само за последните няколко месеца едни от най-емблематичните хотели в България се обърнаха към нас, за да ги оборудваме с хотелски онлайн системи и до средата на 2022 г. ще има над 2 000 хотелски стаи, които ще предоставят на гостите по-добро изживяване, удобство и сигурност.

Кои са основните ви партньори сред хотелския сектор към момента? Повече градски или ваканционни обекти?

Много е рано да обръщаме внимание на подобен тип тенденция, защото нашите решения се предлагат ефективно на пазара само от две години. Но за професионалистите сред вашата аудитория ще бъде интересно да отбележим, че при по-големите обекти, които използват наши решения, оптимизирането на преките и непреките разходи, които съпътстват управлението на хотела, е значително.

Какво предстои и какво можем да очакваме от фирма BIODIT през 2022 година?

Понеже обичаме да правим всичко различно, уникално и мащабно, целта ни е 5 000 инсталирани устройства в България и чужбина до Декември 2022 година. Като паралелно работим по три нови функционалности, които ще дадат добавена стойност и оптимизации в няколко направления от управлението на хотела, които значително затрудняват работния процес.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]