fbpx

Business Class #1 | Евродизайн Системс

Business Class е най-новата рубрика на 21Hoteliers Bulgaria в подкрепа на водещите фирми доставчици на продукти и услуги за хотелите, без които създаването на висококачествени хотелски продукти в България би било невъзможно. Участието в рубриката се случва чрез покана от наша страна и е напълно безплатно за всички участници. Рубриката включва статия-интервю с въпроси към фирмата участник, като статията се публикува на сайта и се споделя през социалните канали и имейл бюлетин. Въпросите от страна на 21Hoteliers са свързани с историята на компанията, гамата й от продуктови предложения, нейната специализация, партньорства и други подобни.

За първи епизод от рубриката сме избрали една от водещите компании, които предлагат технологични услуги на хотелите в България – Евродизайн Системс. Евродизайн е компания, която е на пазара над 15 години и е символ на качество и просперитет. Генералният мениджър на фирмата Антон Михалев ни разказа повече за историята, концепцията и бъдещите планове на Евродизайн. Приятно четене!

-Разкажете ни за компанията Eurodesign – история на фирмата, предмет на дейност и какво сте постигнали до момента?

-Евродизайн Системс беше създадена 2006-та година, като първоначално беше под името Евродизайн БГ. В последствие решихме да го променим на Евродизайн Системс. Дейността с хотелите започна четири години по-рано през 2002-ра, като развой на хотелска телевизионна система и система за контрол на достъпа от тип интелигента стая, която да управлява енергоспестяването, климатизацията и т.н. Реално ни трябваха 4-5 години за да направим системите ни достатъчно добри за инсталиране по хотели. Към момента Евродизайн Системс има собствени системи – InfoStar Interactive IPTV, InfoStar TEL, InfoStar CAST & InfoSIGN Digital Signage. Това са нашите системи за интерактивна телевизия, телефонна централа с връзка хотелски PMS, Chromecast система за споделяне на съдържанието от мобилното устройство на госта на телевизора в стаята и система за управление на съдържанието на екраните в общите площи.

Освен тези системи Евродизанйн Системс си партнира успешно с Messerschmitt Germany по отношение на техните системи за контрол на достъпа – RFID брави и интелигентни стаи (онлайн системи за управление на контрола на достъп, осветление, климатизация, завеси, паника, и т.н.). Евродизайн Системс през последните 5 години си партнира с LG & SAMSUNG за хотелски смарт телевизори и професионални екрани, като през последните 4 години е най-големия партньор на SAMSUNG в България за хотелски телевизори. Овесен мултимедийни решения Евродизайн Системс си партнира с EVPoint платформата за управление на зарядни станции, като предлага на хотелиерите решение за зареждане на автомобили с връзка с хотелската резервационна система и зарядни станции. Към настоящият момент Евродизайн Системс има инсталирани системи и обслужва над 12 000 стаи в 12 държави по света – от Малдиви, Индонезия, Малайзия, Шри Ланка до Хърватска и Унгария

-Кои са основните технологични решения, които предлагате на хотелите?

-Основните ни продукти и решения са:

  • Интерактивни хотелски телевизионни системи
  • Доставка на хотелски умни телевизори и професионални екрани
  • Digital Signage системи за управление на съдържанието на екрани
  • Messerschmitt системи за контрол на достъпа – брави и интелигентни стаи
  • ChromeCast системи за споделяне на съдържание
  • Зарядни станции и система за управлението им (тарифиране, статистки и др.)

-Как бихте оценили технологичния напредък на българските хотели?

-Аз считам, че оборудването на нашите хотели във високия сегмент е на изключително ниво. Голяма част от собствениците на хотели наистина правят изключително хубави, скъпи и технологични стаи. Като цяло все повече хотели имат Digital Signage системи в общи площи, менютата в ресторантите им стават дигитални, и въобще информацията необходима на госта минава в електронен вид – било то на телевизор в стая или екран в общи площи, с QR код водещ към уеб страница или налична на таблети предоставени от хотелиера. Този процес, разбира се, се ускори поради Covid мерките. Аз считам, че българските хотели спрямо чуждестранните стоят много добре. Почти всички хотели висок сегмент разполагат с модерни системи за контрол на достъп, хотелски смарт телевизори в стаите, централно управляеми климатични системи, дигитални менюта и т.н. Ако говорим за по-ниския ни сегмент – 3 звезди, всеки е пътувал в Западна Европа и там тези хотели бихме ги категоризирали до 2 звезди, докато нашите се доближават до 4 звездни. Разбира се има и изключнения, но това говори все пак, че нашите хотели имат едно изключително ниво.

-Споделете ни повече информация за концепцията ви „Интелигентни стаи“?

-Интелигентната стая е система, която автоматизира и управлява различни процеси и системи в стаята, като осветление, климатизация, паник бутони, завеси, датчици за наводнение, врати, прозорци и т.н. В повечето случаи хотелиерите я разглеждат като разширение на онлайн система за контрол на достъп, но реално тя може и да не включва отварянето на вратата. Автоматизацията идва от възможността да се програмират различни режими на поведение и управление на системите спрямо дадени събития – наличие на резервация, на гост в стая, отворена врата/прозорец и т.н. и спрямо системата за интелигента стая да извършва някакви действия. Например спиране на отоплението при наличие на отворена врата на балкон или да продължава да отоплява, но да алармира рецепция за последващи действия.

-Кои са основните ви хотелски партньори в България?

-В България имаме честта и удоволствието да работим с едни от най-добрите 4 и 5-звездни хотели – както български, така и международни вериги: Grand Hotel Millennium, Grand Hotel Sofia, Hyatt Regency Sofia, InterContinental Sofia, FESTA Hotels, Hotel Bulgaria Burgas, Wave Resort Aheloy, AquaParadise Resort Ravda, Reina Del Mar Obzor, mOdus Varna, Grifid Vistamar, RIU Astoria Golden Sands, Grand Hotel Velingrad, Hotel Katarino Razlog, HotSprings Medical&Spa Banya, Ruskovets Resort, Uva Nestum Wine & Spa и много други. В България обслужваме над 6000 стаи висока категория.

-Какви са плановете на Eurodesign в дългосрочен аспект?

-В дългосрочен план целим разширяване на партньорите ни в чужбина и по-специално Азия-Пацифик и Близкия Изток. В технологичен аспект имаме планове да разширим функционалностите на системите ни, както и да пуснем няколко нови, които считаме, че ще бъдат много полезни на нашите клиенти.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]