fbpx

Business Class #2 | ATAMA

Business Class е най-новата рубрика на 21Hoteliers Bulgaria в подкрепа на водещите фирми доставчици на продукти и услуги за хотелите, без които създаването на висококачествени хотелски продукти в България би било невъзможно. Участието в рубриката се случва чрез покана от наша страна и е напълно безплатно за всички участници. Рубриката включва статия-интервю с въпроси към фирмата участник, като статията се публикува на сайта и се споделя през социалните канали и имейл бюлетин. Въпросите от страна на 21Hoteliers са свързани с историята на компанията, гамата й от продуктови предложения, нейната специализация, партньорства и други.

Във вторият материал от рубриката ще ви представим фирма АТАМА – водеща компания с 30-годишен опит в предлагането на комплексно фитнес и уелнес оборудване. Освен за историята и основната дейност на компанията, от АТАМА ще ни разкажат и за най-актуалните тенденции във фитнес и СПА оборудването на хотелите.

Разкажете ни повече за ATAMA – история на компанията, основни дейности, целеви групи

-Фирма АТАМА е компания с 30 годишна история на българския пазар и смело мога да определя, че това е компания „Визионер“ и създател на фитнес и уелнес индустрията в България. Когато стартираме през далечните 90-години, „на мода“ бе бодибилдинга и малките фитнеси в гаражи. Уредите бяха стари и тежки, а марката Техноджим звучеше екзотично. За тези 30 години АТАМА върви по нелекия път да променя нагласата на българския потребител и да го учи да спортува редовно, за да е в кондиция и тонус, да се храни здравословно, да е позитивен.Това е концепцията за уелнес, която компанията Техноджим измисля, създава и налага – спорт за здраве, тонус и ново качество на живот.

Благодарение на опита си, АТАМА не е само доставчик на оборудване, а предлага целия спектър от професионални услуги, за да превърне един проект в успешен – консултация и бизнес план, интериорен проект, обучение, маркетинг подкрепа, доставка и монтаж на оборудването. Компанията предлага уелнес и фитнес решения за всеки сегмент: хотели, фитнес клубове, корпоративни сгради, частни клиенти и т.н.  Гордеем се, че за толкова години нашето оборудване присъства в най-добрите обекти и топ локации в България.

-Кои са основните продукти, които предлагате на хотелите? Имате ли нещо като хотелска линия?

Първоначално консултираме инвеститорите да разположат уелнес центъра си на видно място в хотела с естествена дневна светлина. Хотелите в България обикновено залагат на по-малки фитнес зони до 30-50 кв. метра и селекцията на уредите следва да е съобразена с факта, че в хотелския фитнес няма постоянен инструктор. Клиентите в хотелския фитнес са хора, чиито лайфстайл е свързан с редовното спортуване и наличието на хубав фитнес е винаги предпоставка за използването му. Обикновено консултираме хотелите да имат няколко кардио уреда – пътека, велоергометър, крос тренажор, гребен тренажор, многофункционален уред за тренировка на цялото тяло, лежнка, фитнес аксесаори, постелка за стречинг. Тази селекция от уреди е напълно достатъчна за ефективна тренировка – част от уелнес програмата на клиентите.

Наблюдава ли се повишен интерес от страна на хотелите към оборудване на обновяване на фитнес залите в местата за настаняване?

-37% от бизнес пътниците използват фитнеса на хотела, а 46% от гостите в хотела избират хотел на база качествен фитнес. Наистина в последните години хотелският пазар се промени драстично – нараства необходимостта от качествено фитнес оборудване, смарт технологии, които да предложат реално фитнес преживяване на потребителите. Новите пътешественици търсят нови и различни услуги в хотела, една от които със сигурност е уелнес пространството. Потребителите пътуват по света и имат база за сравнение, търсят най-добрите решения, приложени и при нас.  Повечето нови хотели се ориентират към бутик нишата – по-малко стаи, по-високо качество на продукта, като акцентират на преживяването на клиента във всеки един аспект. Щастливи сме, че концепцията TECHNOGYM LIVE предлага на клиента първокласно преживяване и ефективна тренировка. 

Какви са последните тенденции в СПА оборудването на хотелите? Има ли промяна в предпочитанията на хотелите във връзка с Covid пандемията?

-Хотелите бавно еволюират, осъзнавайки новата реалност, но и новите изисквания на клиентите – спокойствие, релакс, гурме преживяване. Като тенденция мога да откроя Wellness Room – превръщането на отделна хотелска стая във фитнес помещение. Оборудвано само с 1-2 уреда и фитнес аксесоари. Различното е, че клиентът го използва персонално и няма нужда от инструктор – благодарение на иновативните дисплеи на уредите с вграден треньор и готови тренировки. Чудесна възможност за индивидуална тренировка на клиента в момент, когато хотелския фитнес е затворен.

Кои са основните ви партньори сред хотелския сектор?

-За 30-те години на пазара, АТАМА има над 85 % покритие в сегмента на 5 звездните хотели  и около 25 % – при 4 звездните. Факт е, че световно признатите брандове като Кempinski, InterContinental, Mariott, Hilton избират Теchnogym за партньор, наложен стандарт за качество, референция за топ локация.  Опитваме се да привлечем за партньори компании, които предлагат решения в нашия сегмент – качествено оборудване, отличителен дизайн и иновативни технологии. Гордеем се, че емблематични за нашия туризъм хотели избират АТАМА – Hyatt Regency Sofia, Sense Hotel, Vaya Beach resort, Zornitsa Estates, Wave Resort  и др.

Гъвкави ли сте по отношение на сервиз и поддръжка на уреди и съоръжения?

-Това, което отличава нашата компания са не само марките в портфолиото ни, а най-вече услугите, стандарт от процеса на обслужването. Консултация, доставка, монтаж, поддръжка на оборудването – едни от най-важните аргументи, когато клиентът избира доставчик на оборудване. Гордеем се с професионален екип от сервизни техници, които извършват доставките и се грижат за поддръжката на оборудването. В момента на сключване на сделката, търговците предлагат допълнителна гаранция към договора на доставка.  Предлагаме и обратно изкупуване на оборудване и подмяна с ново, както и изключително гъвкави финансови условия.

Какви са целите на Technogym в дългосрочен план?

Марката е емблематична в създаването на дизайн на уредите – да живеем в красива среда и да възпитаваме вкус в поколенията. Марката работи изключително целенасочено в иновациите. Тя ще продължава да предлага най-качественото уелнес преживяне чрез иновативните технологии в оборудването. Всички уреди са с приложения, които дават възможност на потребителя да проследява тренировката си и да се усъвършенства. Бих могла да обобщя, че TECHNOGYM работи в посока да продължи да създава фитнес оборудване, без компромис в качеството, със съвършен дизайн, комплимент към всеки интериор и да предлага най-модерните технологии в оборудването – за усъвършенстване и забавление на потребителите. Ние сме визионери – задаваме тенденциите, по който уелнес индустрията ще върви следващите десетилетия.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]